Doe de energiescan!

En zie hoeveel u kunt besparen…

Uw collega-ondernemer gAvilar aan de Kamerlingh Onnesweg 63 ging u voor. Zij hebben 10-20% bespaard op hun energierekening. Zo’n scan is dus echt de moeite waard.

Uit de scan bleek dat gAvilar met relatief eenvoudige aanpassingen veel kon besparen. Bijvoorbeeld door overal in het bedrijf LED-verlichting toe te passen. Maar ook door warmteterugwinning van de machines en deze te terugvoeren naar de verwarmingsinstallatie. Dat scheelt in de stookkosten. Met flappengordijnen wordt tocht voorkomen tussen de verschillende bedrijfsruimtes, bewegingssensoren op de verlichting. En wat dacht u van een airco die minder energie verbruikt doordat het witgeschilderde dak bij de luchtinlaat van de airco zorgt voor koeler aangezogen lucht? Ook Pelican Rouge, Alfa Glas, BNM Motoren, Brilmode Rob Boon, Van Dijk Installaties, Van Driel Auto hebben reeds een energiescan gedaan, met een gemiddelde besparing van 30% op het jaarverbruik.

Energiescan

De energiescan is altijd maatwerk en toegepast op uw situatie en bestaat uit een onderzoek op uw installatieschema’s, de energetische waarde van uw gebouw, elektrische- en gasinstallatie.

Het rapport wordt u aangeboden en met u besproken en geeft inzicht in de besparingsmogelijkheden op gas, elektriciteit en CO2-uitstoot met vermelding van de terugverdientijd. De energiescan is een initiatief van de Energie Coöperatie Dordrecht (ECD).

Wilt u ook een scan laten uitvoeren?

Mail naar energiebeparing@dordrecht.nl